24 de setembre de 2019
24.09.2019
Diari de Girona

Torra es mostra indignat i demana explicacions a Sánchez per les detencions

El president català ha enviat una carta al cap de l'executiu estatal en funcions denunciant una "operació judicial-policíaca-mediàtica"

24.09.2019 | 20:06
Torra es mostra indignat i demana explicacions a Sánchez per les detencions

El president català, Quim Torra, ha expressat la seva "indignació" al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a través d'una carta, en la que es queixa de l'operació policial d'ahir contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) i li demana "explicacions" per les detencions.

En la missiva, de poc més d'un foli, Torra denuncia que nou activistes dels CDR van ser "detinguts i acusats de terrorisme", en una "operació judicial-policíaca-mediàtica que se saltava tots els principis de presumpció d'innocència" i que va servir per "inventar un fals relat de violència a Catalunya".

"Li vull transmetre la meva indignació i la de tot el Govern de Catalunya, així com d'una part molt important de la ciutadania catalana, per un exemple més de la utilització dels aparells de l'Estat per a una finalitat política de part, que no es correspon amb les raons de l'existència d'aquests aparells", afirma.

I afegeix: "La justícia hi és per fer justícia. La policia hi és per donar seguretat i garantir l'ordre públic. I els mitjans de comunicació, per esclarir la veritat i explicar les coses tal com són".

Segons el president de la Generalitat, "el moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent que busca assolir la independència" de Catalunya "sempre per mitjans democràtics".

Torra recorda que aquest dilluns Catalunya es va despertar "amb el soroll dels cops de porta de la Guàrdia Civil a casa de ciutadans compromesos amb la seva societat" i amb unes posteriors declaracions de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, en les que, segons critica el president, va justificar "detencions preventives".

En concret, Cunillera va dir des de Lleida que la detenció de nou independentistes responia a una operació judicial que s'emmarca en la "prevenció de possibles actes delictius que pogués haver".

Per a Torra, la idea de "detencions preventives" no hauria de "ser possible en un veritable Estat de Dret", per la qual cosa demana explicacions a Sánchez per les paraules de la delegada del Govern i pel "conjunt d'actuacions dutes a terme contràries als drets i llibertats públiques".


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook