El grup municipal del PSC a la Bisbal d'Empordà ha criticat les noves ordenances fiscals del 2020 i ha anunciat que presentarà al·legacions. El partit, a través d'un comunicat, explica que reclamaran la rebaixa del 10% de l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Altres al·legacions, apunten, demanen l'establiment d'una tarifa plana en el pagament d'impostos, la creació d'un tràmit únic anual per l'obtenció de bonificacions a les empreses que realitzin contractació estable; tarifació social, responsable i mediambiental; rebaixar la pressió impositiva en el sector econòmic de la ciutat i una taxa d'escombraries més justa i d'acord amb el principi «qui contamina paga».

El PSC va votar aquesta setmana en contra de l'aprovació inicial de les ordenances fiscals. El portaveu del grup municipal, Òscar Aparicio, les qualifica de «continuistes, sense cap mena d'innovació ni mesures de política fiscal redistributiva».

«Lamentablement, l'equip de govern d'ERC, CUP i Comuns incompleix un any més un acord plenari per aplicar criteris de capacitat econòmica i progressivitat fiscal en la tarifació social de taxes i preus públics», explica Aparicio, referent a una moció del PSC aprovada el 2015.