Palamós viatja al seu passat pel Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb la projecció de dues pel·lícules històriques gravades a la vila. Les dues projeccions previstes són un muntatge d'un film del municipi als anys seixanta i un altre sobre el port palamosí l'any 1929.

L'acte tindrà lloc avui a les sis de la tarda al teatre La Gorga amb entrada gratuïta. L'objectiu dels organitzadors, el Servei d'Arxiu Municipal, és donar a conèixer el patrimoni, a vegades inèdit, que s'ha conservat del passat de la vila.

«La projecció consisteix en un muntatge de 30 minuts de durada que inclourà dues pel·lícules, una dedicada a l'emblemàtica fàbrica Vincke; i l'altra a l'activitat al port palamosí en el primer terç del segle passat», expliquen els organitzadors. La part de la pel·lícula dedicada a la fàbrica Vincke documenta l'activitat diària d'aquesta indústria en un dels seus moments de màxima esplendor a finals dels anys seixanta.

Música en directe

Les imatges del port recullen la visita del vaixell de càrrega i passatge J.J. Sister, que va tenir lloc a Palamós el 28 de juliol de 1929, un esdeveniment multitudinari que va ser recollit a la premsa local. La projecció acabarà amb un fragment entranyable de filmació del passeig del Mar a l'hivern, també enregistrat a finals dels anys vint.

La projecció dels films, apunten els organitzadors, està acompanyada de música en directe creada especialment per a l'ocasió pel pianista i compositor Ferran Aran. El músic té més de 25 anys d'experiència en l'àmbit musical com a director i intèrpret en conjunts i orquestres arreu del país, així com a realitzador de tasques de coach i especialista en musicoteràpia.