El primer Espai Jove de Palamós disposarà de tres zones -descans, estudi i joc- i encara la seva recta final per a posar-se en marxa, després de dos anys d'espera des que, el 2017, la proposta d'«Equipar un Espai Jove» guanyés la partida de 10.000 euros dels pressupostos participats. Els joves d'entre 13 i 30 anys ja han decidit quin equipament necessiten, com un microones o lloc d'estudi, i fins dijous passat van ultimar els detalls de la distribució dels espais dins el nou local, ubicat a Galeries Carme del carrer Dídac Garrell i Tauler.

Així, doncs, el local disposarà de tres zones. A la primera, de descans, hi haurà un sofà amb palets i un projector. A la segona zona, la d'estudi, hi haurà escriptoris i taules elevades per fer-hi dibuix, a més d'una biblioteca amb els llibres que demanin. Finalment, hi haurà una zona lúdica per fer-hi karaoke i jugar a la Playstation i jocs de taula. Ara mateix, estan fent una votació a Instagram per decidir els colors de les parets i el 20 de desembre començaran a pintar.

Segons la dinamitzadora juvenil del projecte, Núria Lisbona, es tracta de la primera vegada que els joves de Palamós tenen un espai obert perquè hi puguin anar sempre que ho vulguin. Fins ara, hi ha hagut un punt d'informació i local municipal on els joves podien anar-hi si es feien activitats dirigides o formacions organitzades. En cap cas, però, podien acudir-hi per passar el seu temps lliure ni gestionar-lo ells mateixos.