07 de febrer de 2020
07.02.2020

Palamós serà una de les bases de la nova unitat marítima dels Mossos d'Esquadra

La instal·lació entrarà en funcionament l'estiu que ve i patrullaran 755 quilòmetres de costa

07.02.2020 | 00:09

El port de Palamós serà una de les tres bases que tindrà la nova Unitat Marítima dels Mossos d'Esquadra, a partir de l'estiu que ve. El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ho va anunciar dimecres en una reunió al Parlament de Catalunya, en què hi eren presents una delegació de l'Ajuntament de Palamós i també de l'Ametlla de Mar i Vilanova i la Geltrú, les altres dues bases que tindrà la Unitat Marítima dels Mossos. Cada base de la Unitat Marítima dels Mossos d'Esquadra estarà formada per una embarcació i una dotació d'agents.

Segons va avançar ahir Ràdio Palamós, en el cas palamosí, la base de la policia catalana s'encarregarà de cobrir tota la franja nord del litoral, des de la frontera amb França i fins a la zona de l'Alt Maresme. L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, creu que amb aquesta decisió el municipi reforça la seva capitalitat marítima.

La unitat aquàtica


Els Mossos d'Esquadra tenen una unitat aquàtica des de l'any 2008, on estan enquadrats els bussos del cos. Els 17 agents que en formen part seran el gèrmen de la nova Unitat Marítima, que ja compta amb tres embarcacions tipus zòdiac, dues de quatre metres i una de set, i que ara ampliaran amb una de més gran. Encara no se sap si aquest estiu ja en disposaran o si la Generalitat haurà de recórrer a un lloguer.

La Unitat Marítima patrullarà 755 quilòmetres de costa, amb l'objectiu de vigilar-la i de denunciar tots aquells comportaments que incompleixin la normativa de preservació de l'espai natural. Seria el cas, per exemple, del fondeig massiu d'embarcacions que es va detectar puntualment l'estiu passat en algunes cales de la Costa Brava, per fer-hi festes il·legals i sense permís.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook