El Departament d'Educació ha obert una investigació interna sobre els presumptes abusos sexuals per part d'un professor de l'institut de la Bisbal a dins del centre. Segons va informar ahir el Departament, el docent va agafar la baixa voluntària fa deu dies, coincidint amb el dia -el 30 de gener- que el centre va comunicar a les famílies dels estudiants la presumpta «conducta inadequada» d'aquest professor cap a «alumnes».

El docent, de nacionalitat espanyola i de mitjana edat, va ser detingut divendres a l'espera que el jutge el citi a declarar, ja que es considera que no hi ha risc de fuga i té domicili conegut. Tot i això, Educació encara no sap què farà amb el professor quan s'hagi de reincorporar a la feina i mentre duri la investigació.

La investigació policial es va iniciar quan a finals de gener el centre va informar al Departament d'Educació de possibles casos de tocaments a alumnes de primer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i posteriorment es van iniciar tots els protocols. En el comunicat que l'institut va enviar a les famílies de l'alumnat, s'explicava que va ser una alumna qui va informar la direcció sobre «accions denunciables», moment en el qual van engegar el protocol per «aclarir la veracitat i abast» dels fets.

Els Mossos d'Esquadra es van entrevistar amb les possibles víctimes del docent i van acumular proves. Finalment, divendres passat es va practicar la detenció. La investigació policial conclou que, presumptament, el professor hauria comès tres casos d'abusos sexuals de menors quan es trobava a dins l'equipament escolar.