L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro desplegarà el model de recollida selectiva de residus porta a porta a partir de l'any vinent. Així va quedar condicionat en el ple municipal celebrat dimarts a la nit en aprovar, per unanimitat, la tercera pròrroga del contracte per a la gestió del servei públic municipal de recollida de residus sòlids urbans, recollida selectiva de residus i neteja viària del municipi a l'empresa GBI Serveis SAU.

Segons el consistori, la nova pròrroga, que acabarà l'1 d'octubre del 2021, es regeix pel contracte que ja es va adjudicar a aquesta empresa el 2010, i que no pot tenir una durada total de més de 12 anys.

L'alcaldessa, Lourdes Fuentes, va anunciar la intenció del govern d'impulsar campanyes informatives i de conscienciació entre els veïns abans d'aplicar el nou sistema.

El ple cristinenc també va aprovar, amb el vot a favor dels tres grups de l'oposició (Guanyarem, PSC i Ciutadans), una moció presentada per la primera de les tres formacions, a instar el Govern de la Generalitat a fixar una partida econòmica per ampliar l'escola Pedralta i eliminar els mòduls prefabricats existents, a més d'estudiar la seva reconversió en institut escola. L'equip de govern, ERC i JxCat, es va abstenir.