27 de març de 2020
27.03.2020
Diari de Girona

Sant Feliu de Guíxols prohibeix passejar el gos més lluny de 200 metres del domicili

L'alcalde emet un ban que suprimeix el mercat del diumenge i només hi podran parar els pagesos de la Vall d'Aro

27.03.2020 | 17:25
Un ciutadà passejant amb la seva mascota per la ciutat de Girona

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha prohibit que els amos de gossos s'allunyin més enllà de 200 metres del seu domicili quan els treguin a passejar. L'alcalde, Carles Motas, diu que d'aquesta manera es vol acabar amb "l'abús" que feien alguns, aprofitant per recórrer la ciutat amb l'excusa de treure la mascota. A partir d'ara, la Policia Local podrà mirar on viuen els amos de gossos –es recomana que surtin al carrer amb el DNI- i si han sobrepassat el perímetre, se'ls sancionarà. L'alcalde ha ordenat la prohibició mitjançant un ban, que també suprimeix el mercat del diumenge. A partir d'ara, només hi podran parar els pagesos de la Vall d'Aro que també venen a plaça la resta de la setmana.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols ha dictat un ban que incorpora dues noves mesures per frenar els contagis del coronavirus. La primera prohibeix que els amos de gossos treguin a passejar els animals més enllà d'un perímetre de 200 metres del seu domicili.

Segons subratlla l'alcalde, amb això es volen "evitar picaresques" i que la gent se sobrepassi a l'hora de fer ús d'aquesta excepció inclosa dins l'estat d'alarma. "Treure el gos perquè faci les seves necessitats no ha de ser una excusa per passejar-se per la ciutat", diu Motas.

"Per això, veient que alguns en feien un abús, hem decidit limitar la distància de passeig, per poder mantenir un equilibri entre treure la mascota i no abusar del permís", explica l'alcalde. "Quan se surti a passejar el gos, s'ha de tornar a casa al més aviat possible; amb el confinament, s'ha de ser estricte", hi afegeix Carles Motas.

A partir d'ara, si la Policia Local troba algú que ha sobrepassat aquest perímetre a l'hora de treure el gos, el sancionarà. Per facilitar la feina als agents a l'hora d'identificar els amos de mascotes, i saber on viuen, es demana que els propietaris portin a sobre el seu DNI quan surtin al carrer.

Suspès el mercat dels diumenges

D'altra banda, per frenar la propagació de la covid-19, l'alcalde també ha decidit suspendre el mercat dels diumenges. No hi podran venir paradistes de fora i només podran muntar-hi parada els pagesos de la Vall d'Aro que ja ho fan la resta de la setmana.

És a dir, que aquest mercat queda restringit a les quatre o cinc parades que venen fruita i verdura entre dimarts i dissabte. A més, segons subratlla el ban que ha signat l'alcalde, en el cas de les parades permeses, "els venedors hauran d'extremar les mesures de seguretat per evitar contagis" i els clients que s'esperin hauran de mantenir un metre i mig de distància entre ells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook