Els Mossos d'Esquadra desallotgen aquest matí els masos de la zona inundable de Torroella de Montgrí fins a la gola del Ter a causa del fort temporal i la pujada del riu a la zona. A més, s'ha habilitat el pavelló de la població per a les persones afectades.

Relacionades

Protecció Civil i l'ajuntament de Torroella adverteixrn a la població que la caiguda de mota -no de trencament- del Ter a l'Estartit a causa de les fortes pluges posa en risc d'inundació les parts baixes de la població i per aquest motiu recomana a les persones que viuen a les cases de la zona inundable que pugin a plantes superiors dels habitatges o els desallotgin.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro ha informat aquest matí que s'havia trencat la mota però l'ajuntament de Torroella unes hores després ho ha desmentit.

També ha afegit en el comunicat que "s'estan enviant camions amb terra i roques per estabilitzar els punts que es considerin més fràgils de la mota del riu Ter". I que per part de la Policia Local, s'ha controlat durant tota la nit "les parts més dèbils de la mota i aquest matí ha avisat a totes les persones que viuen en masos de la plana, que prenguin les citades precaucions".

A través de les xarxes socials l'ajuntament ha realitzat un comunicat a la població on es demana sobretot "precaució" a la gent perquè no s'acosti a les zones properes al Ter. També ha demanat que la gent de zones inundables pugi als pisos superiors a totes les persones que viuen en masos de la plana, que prenguin les citades precaucions.

L'ajuntament, l'EMD l'Estartit i l'ACA estan fent seguiment "minut a minut" de l'increment de cabal del Ter i l'estabilitat de la mota i posant el focus, sobretot, en les parts més afectades pel temporal Gloria i que estaven en procés de reparació, segons informa l'ACN

En obres

Es dona el cas que dilluns al vespre va entrar en servei, per primer cop, el nou canal desguàs del rec del Molí, a la mota del Ter de Torroella de Montgrí, que l'Agència Catalana de l'aigua (ACA) està construït de nou arran dels desperfectes que va ocasionar el temporal Glòria. L'obra no estava encara del tot acabada, malgrat que és operativa.

Entre altres coses, falta completar una de les esculleres laterals, però davant de les fortes pluges previstes es va decidir començar a evacuar aigua del rec del Molí cap al riu Ter.