23 de abril de 2020
23.04.2020
Diari de Girona

L'alcalde de Calonge assumeix l'àrea de Turisme després de la marxa de Republicans

La primera tinenta d'alcalde Elisenda Pérez portarà Medi Ambient, l'altra àrea que tenia delegada Norbert Botella

23.04.2020 | 15:49
L'alcalde de Calonge, Miquel Bell-lloch

L'alcalde de Calonge, Miquel Bell-lloch, assumeix les competències de Turisme després de la sortida de Republicans de l'equip de govern. Els dos grups que queden ara, ERC –que té l'alcaldia- i Avancem, s'han repartit les competències que fins aquest dimecres portava Norbert Botella, l'únic regidor de Republicans. Així, la primera tinenta d'alcalde, Elisenda Pérez, passa a portar ara Medi Ambient (l'altra àrea que tenia delegada Botella). La reorganització també implica altres canvis dins el govern. Així, Pérez deixa de dur la regidoria d'Igualtat, que passa a ser competència de Carla Rebull (ERC). I al seu torn, Rebull cedeix la regidoria de Comerç al seu company republicà Salvador Miquel.

L'equip de govern de Calonge i Sant Antoni ja s'ha reorganitzat després que el regidor de Republicans l'abandonés, accentuant-ne la minoria. Perquè, de moment, es queda amb set regidors dels disset que té el ple (els que sumen ERC i Avancem).

En un comunicat, Botella va justificar la decisió per la "inestabilitat, ineficàcia i desconfiança" constatada cap a ell. A més, va marxar assegurant que la gestió econòmica i de personal era "nefasta" i criticant que republicans i Avancem haguessin negociat de sotamà amb un grup de l'oposició d'esquenes a ell per "arraconar" Republicans.

Per la seva banda, l'equip de govern va evitar entrar en el cos a cos amb el regidor de Republicans. Ni ERC ni Avancem van referir-se a aquestes suposades converses, però en un comunicat, sí que van subratllar que tant el temporal Gloria com la pandèmia ho han "canviat tot" i han obligat a fixar "nous objectius".

"Considerem imprescindible que Calonge i Sant Antoni continuï amb un govern d'esquerres, capaç de tirar endavant tots els reptes que se'ns estan posant a davant com a societat i que tingui clar que la prioritat són les persones", recollia el comunicat.

Seguretat, Trànsit, Patrimoni i Turisme

Ara, després de la reorganització, l'alcalde Miquel Bell-lloch (ERC) porta les competències de Seguretat, Trànsit, Mobilitat, Patrimoni i Turisme. La primera tinenta d'alcalde, Elisenda Pérez (Avancem), s'encarrega d'Espai Públic, Medi Ambient i Pagesia.

Les republicanes Carme Viñas, Carla Rebull i Elena Serra (segona, tercera i quarta tinentes d'alcalde, respectivament) assumeixen, per aquest ordre, Serveis Econòmics, Urbanisme i Recursos Humans; Serveis Generals, Benestar Social i Igualtat, i Noves Tecnologies i Joventut.

Josep Abellí (Avancem), cinquè tinent d'alcalde, porta Ensenyament, Cultura i Festes. I finalment, Salvador Miquel (ERC) s'encarrega d'Esports, Promoció Econòmica i Participació Ciutadana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook