El servei d'urgències de l'Hospital de Palamós ha concentrat en set setmanes un terç de tota l'activitat que havien rebut altres anys. En tot aquest temps, l'hospital ha rebut 2.326 visites, amb una afluència mitjana de 54. Les urgències van arribar a registrar pics de 91 atencions al dia. De totes les persones que en aquestes set setmanes s'han dirigit al centre hospitalari de Palamós, una de cada quatre tenien relació amb el coronavirus (585). D'aquestes, un 33% han hagut d'ingressar a l'hospital de Palamós. La majoria d'ingressos eren a causa d'una pneumònia (un 80%), que és una de les principals afectacions de la covid-19.

Per donar resposta a l'augment d'activitat registrada aquests dies, l'hospital ha treballat amb el servei d'atenció primària, per tal que només hi derivessin els casos més greus i de risc vital. A més, el servei s'ha dividit en dos circuits diferents: si una persona declarava tenir símptomes del virus, el tractaven un conjunt de professionals, mentre que si era un altre tipus de patologia, se n'encarregava un altre equip.

De tota manera, des de l'hospital avancen que cada dia estan augmentant les visites per a urgències no relacionades amb el coronavirus. Per això, s'està organitzant el centre amb l'objectiu que convisquin els pacients de covid-19 amb els d'altres patologies. Per fer-ho, es mantindran dos circuits d'atenció diferenciats. A més, tots els professionals seguiran portant equips de protecció i tots els visitants hauran de portar mascaretes.