Una avaria a la canonada principal de distribució ha deixat sense aigua tota la Bisbal d'Empordà. El tub, que fa uns 200 mil·límetres, s'ha rebentat en un punt que no fa possible buscar una font de subministrament alternativa. L'avaria es localitza a la sortida del dipòsit Puignegre, a la zona de Sant Cristòfol (entre el carrer Canigó i la carretera del Castell). El tall de subministrament afecta tota la ciutat, en concret 5.300 abonats. Tècnics de la concessionària Sorea s'han desplaçat sobre terreny i treballen per reparar l'avaria. Es preveu reposar el tub cap al migdia i després, de manera progressiva, anar restablint el servei arreu. L'empresa ha mobilitzat un camió cisterna per abastir el geriàtric mentre duri la incidència.

L'avaria, que ha tingut lloc durant la nit, ha deixat sense aigua els 11.000 habitants de la Bisbal d'Empordà. Segons informa Sorea, afecta la canonada que hi ha a la sortida del dipòsit Puignegre. És la que abasteix tota la xarxa de distribució d'aigua de la ciutat.

Aquest tub, que fa uns 200 mil·límetres de diàmetre, s'ha trencat a la zona on s'entrecreuen el carrer Canigó amb la pujada del Castell. La concessionària informa que no hi ha opció de donar aigua per cap altra banda i que, per tant, mentre duri la incidència, el subministrament estarà tallat.

Mentre no es restableixi el servei, Sorea ha mobilitzat un camió cisterna per abastir la residència geriàtrica de la Bisbal. L'empresa preveu solucionar l'avaria cap al migdia i anar restablint el servei al llarg de la tarda.

Segons precisa la concessionària, el més dificultós no és reparar el tub, sinó tornar a omplir d'aigua totes les canonades. Es tracta d'una maniobra lenta, perquè s'ha de donar sortida a l'aire que ha entrat a la xarxa i evitar que aquest no provoqui noves avaries.