El regidor d'Ensenyament, Josep Abellí, del grup Avancem, en l'últim ple extraordinari va avisar de la possibilitat que en els pròxims dos anys les escoles de Calonge perdin dues línies de P3. Va explicar que la localitat està baixa de natalitat i que cada any hi ha nens que marxen a escoles de municipis veïns.

Abellí va fer l'avís en l'àmbit de l'aprovació de l'adhesió del municipi a la Xarxa de Ciutats Educadores. El regidor va defensar que l'adhesió era necessària per a l'elaboració d'un projecte de millora de l'oferta educativa de la localitat. Al final, l'adhesió es va deixar sobre la taula amb els vots en contra d'ERC, Avancem i PP i els vots a favor de Junts per Calonge, PSC, Republicans i CUP.

Abans de la votació, va tenir lloc un intens debat sobre la informació de la necessitat d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats Educadores.

Josep Abellí va explicar que la voluntat era donar a els escoles un caràcter singular i que sigui atractiu. Norbert Botella (Republicans) va definir de brindis al sol l'adhesió i va apuntar que la quota de 220 euros li semblava una aportació per greixar maquinària administrativa. Alberto Mas, del Partit Popular, va definir l'adhesió com una manera de perdre el temps i malbaratar els recursos dels ciutadans i Lluís Casas de la CUP va demanar més concreció.