El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols i el Grup Natura Sterna han impulsat conjuntament una campanya de sensibilització i informació orientada a la conservació de les praderies de fanerògames marines de la Vall del Ridaura, formades principalment per posidònia (Posidònia oceànica) i algueró (Cymodocea nodosa).

La campanya consisteix en la instal·lació d'un plafó informatiu al Port de Sant Feliu de Guíxols i la impressió i distribució de fulletons als usuaris del Port.

La signatura del conveni de col·laboració es va fer dimecres al Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols amb el president del Club, Albert Rosés, i el president de Natura Sterna, Jaume Ramot, que s'han emplaçat a seguir col·laborant en un futur. La regidora de Medi Ambient de Sant Feliu, Fe Larragay, també va assistir a l'acte.

Un mural i un mapa

En el marc del projecte s'han dissenyat i imprès fulletons informatius, i també s'ha instal·lat un plafó al Port amb un disseny mural reproduint una praderia i la seva biodiversitat associada i afegint la informació necessària sobre la seva biologia i la importància ecològica, així com un mapa detallat de la zona i un petit codi de bones pràctiques de navegació. Tot plegat pretén conscienciar per tal que les embarcacions siguin curoses amb el fons marí.