L'Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa el primer aparcament intel·ligent amb el qual compta el municipi en el cèntric pàrquing del Casal. Segons va informar el consistori, s'ha creat la instal·lació d'uns sensors situats a l'entrada i sortida de l'aparcament que controlen el nombre de vehicles i disposa de la informació concreta i en temps real de les places lliures que queden disponibles. Aquesta informació es pot veure en un rètol que està situat al carrer Torres i Jonama, fet que permet als usuaris visionar el nombre d'espais lliure dels quals disposa l'aparcament.

Actualment, l'aparcament del Casal disposa de 226 places i suposa la bossa d'aparcament més gran del centre de la vila, el qual és gratuït entre el 12 de setembre i el 30 de juny. L'aparcament del Casal és el més ben situat i proper al centre comercial i és molt utilitzat durant tot l'any.

El cost d'aquesta primera actuació que s'emmarca dins el desenvolupament de projectes de smart city ha estat d'uns 10.000 euros aproximadament.