19 de setembre de 2020
19.09.2020
Diari de Girona

Torroella instal·la càmeres de control de matrícula per millorar la seguretat

S'han posat al pont del Ter i a l'entrada per Ullà i permeten detectar vehicles implicats en delictes

18.09.2020 | 23:27
Una de les càmeres.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lat dues càmeres lectores de matrícules als accessos de la localitat, pel pont del Ter i per Ullà, amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana al municipi. Segons va informar ahir el consistori, es tracta d'un sistema de videovigilància que permet controlar les entrades i sortides de vehicles.

Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d'alertes vinculades a la identificació dels vehicles. El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR) està basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), la qual cosa permet l'anàlisi avançada de mobilitat en vehicles. Segons l'ajuntament, el sistema de videovigilància està enfocat «exclusivament al control de vehicles i, en cap cas, al de persones ni al control d'ambient, ni al de velocitat». «Fonamentalment, serveix per creuar dades amb altres cossos policials i generar alertes quan es detecta l'accés o la sortida d'algun vehicle implicat en algun delicte», es va explicar des del consistori.

D'altra banda, l'ens va informar que aquest estiu es van poder resoldre dos casos gràcies a aquest nou sistema. Aquestes càmeres enregistren la totalitat d'imatges i es conserven durant un temps. D'aquesta forma, les gravacions poden ser consultables a futur, si es donés el cas d'alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació davant fets delictius. Les càmeres funcionen des d'aquest estiu i els agents del cos responsables del sistema estan rebent una formació específica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook