Els Mossos d'Esquadra van desmantellar aquest divendres una plantació de marihuana en ple rendiment oculta sota el galliner d'un mas a Palamós.

L'operació es va saldar amb quatre detinguts, tres d'ells de la mateixa família -pare mare i fill. La dona és una empresària del món de la moda. Van quedar en llibertat sense fiança tot i la quantitat de droga va ser localitzada. També van detenir un altre home, que tenia cura de la plantació. La droga comissada -1.744 plantes i 10,6 quilos de cabdells de marihuana-, segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, la droga estaria valorada en 400.000 euros.

Al setembre la Unitat d'Investigació de la comissaria de la Bisbal va tenir coneixement de la possible existència d'un cultiu de marihuana tipus indoor en un mas ubicat al passatge de la Pietat de Sant Joan de Palamós.

Durant les primeres indagacions, des de l'exterior i a les proximitats de la finca, ja es va constatar que se'n desprenia una forta olor pròpia d'un cultiu de marihuana. A més, l'empresa d'energia va verificar l'existència de defraudació de fluid elèctric en aquest mas. A primera hora del passat 9 d'octubre es va dur a terme una entrada i perquisició a l'esmentada finca, on es va verificar que hi havia una doble escomesa que no registrava ni facturava el consum elèctric, ja que no passava pel comptador principal. En una parcel·la del jardí es va localitzar un magatzem amb diverses sales soterrades i ocultes sota la menjadora d'un galliner. On hi van intervenir diversos estris i aparells.

Diners ocults en una colònia

Els agents van intervenir 1.744 plantes, 10,60 quilos de cabdells i substància triturada. Però també diners, concretament 20.200 euros en efectiu ocults en una caixa de colònia, dues màquines de comptar bitllets, tres bàscules de precisió, una pistola detonadora, entre d'altres.