El nou govern de Calonge i Sant Antoni ja té a punt el nou cartipàs municipal. Només dues setmanes després de la moció de censura que va expulsar el govern d'ERC i Avancem, els nous socis -Junts per Calonge, PSC, PP i Republicans- ja s'han repartit les diverses regidories municipals, totes sota la direcció de l'alcalde, Jordi Soler, qui ahir va firmar el decret de delegació de competències en favor dels nou regidors que ara governen el municipi.

Dels quatre caps de llista de les formacions, Soler (JxC) ocuparà l'alcaldia i la resta -Arturo Prades (PSC. Respecte a les regidories, qui ocuparà les àrees de més pes serà Soler, qui tindrà les competències d'alcaldia, Urbanisme, Patrimoni, Gestió territorial i Projectes estratègics. També encapçalarà la Unitat de TIC i les de la Unitat d'Atenció Ciutadana. Càrrecs, alguns, que fins al passat 1 d'octubre ocupava l'exbatlle republicà, Miquel Bell-lloch, actualment a l'oposició.

El portaveu socialista, Arturo Prades, ocuparà la vicealcaldia, i serà primer tinent d'alcalde, amb les competències d'Hisenda Pel que fa a l'edil del PP, Alberto Mas, serà quart tinent d'alcalde i assumirà Seguretat Ciutadana i promoció del Parc d'Activitats Econòmiques, i també serà comissionat per urbanitzacions. Finalment, Norbert Botella, serà cinquè tinent d'alcalde, ocuparà Cultura i Ensenyament i tornarà a assumir la cartera de Medi Ambient, càrrec que ja va assumir el 2019 quan es va convertir en soci de l'anterior govern format per ERC i Avancem.

La resta de regidories s'han repartit de la següent manera: Joan Caner (JxC) serà segon tinent d'alcalde i assumirà les competències de Turisme, Platges, Pagesia i promoció del vi de Calonge; Albert Ros (JxC) serà tercer tinent d'alcalde i serà responsable de Salut, Mobilitat i de la urbanització Mas Pere; Mercè Orduña (PSC) desenvoluparà les competències de Serveis Socials, Recursos Humans i Participació Ciutadana; Marta Geli (JxC), les de Joventut, Gent Gran, Igualtat i Festes; i Sergi Orduña (PSC) es quedarà Esports i Espai Públic.

Es donarà compte del nou cartipàs en el pròxim ple extraordinari que està previst per a la setmana vinent. «Es tracta d'un govern pensat per gestionar el municipi de manera eficaç i eficient, que combina experiència i renovació», va valorar ahir Soler, qui va afegir que «des del primer dia hem començat a treballar i penso que ja es noten els resultats». El nou alcalde va puntualitzar que entre els reptes que tenen hi ha: gestionar els recursos municipals «amb professionalitat i actuar de manera intel·ligent i contundent per fer front a la crisi econòmica provocada per la covid-19».

Junts per Calonge no forma part ni de Junts ni del PDeCAT. Tal com va avançar Diari de Girona, i van confirmar aquests dos partits, Jordi Soler i la resta de membres del grup ja no militen en cap de les dues formacions. D'altra banda, el PP va obrir un expedient a Mas per donar suport a la moció de censura sense la seva autorització.