L'Audiència de Girona va condemnar ahir a sis anys i nou mesos de presó cadascun dels tres integrats de la banda que va perpetrar 32 robatoris silenciosos de l'abril al juny del 2017 a la comarca. Com que els acusats van reconèixer els fets al judici que es va fer el 16 de setembre a la secció quarta de l'Audiència de Girona, la discussió a l'hora de dictar sentència era purament jurídica.

Finalment, l'Audiència els va condemnar com a autors d'un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada i pertinença a grup criminal. A l'hora de dictar sentència, el tribunal va subratllar que la mateixa Audiència de Girona ja va condemnar el líder de la banda, Fatjon Lugja àlies Mario de Rocco, a set anys de presó per assaltar 25 cases durant una onada de robatoris silencioses que es va estendre des del 30 de juny del 2012 fins al 5 de juny del 2013. Per això, el tribunal va imposar a Fatjon Lugja àlies Mario de Rocco, Edmond Sufaj i Elson Nika sis anys de presó pel delicte continuat de robatori i nou mesos de presó per pertinença a grup criminal.

Segons declara provat l'Audiència, cap a l'abril del 2017 Lugja va conformar un «entramat criminal» destinat a robar en habitatges de Santa Cristina d'Aro, Platja d'Aro i, majoritàriament, Calonge.

De fet, bona part els robatoris van ser a la urbanització Vescomtat de Cabanyes. Així, el líder del grup criminal i Sufaj eren els encarregats d'accedir a les cases i cometre els robatoris i Nika s'encarregava de fer-los de transport, traslladant-los des de Lloret de Mar fins a les proximitats de l'habitatge on volien entrar a robar.

Segons la sentència, els lladres entraven als domicilis sense fer fressa i quan les víctimes dormien. Per cometre els cops, feien un forat amb un trepant als marcs de portes o finestres i forçaven l'accés amb un filferro. Un cop arreplegat el botí, amagaven les eines i la roba que havien fet servir per als robatoris en diferents amagatalls. Després, el conductor els tornava a recollir i li donaven una part dels objectes que havien robat a mode de pagament. La resta, «els venien en territori nacional o fora de les nostres fronteres». Els Mossos d'Esquadra van desarticular la banda a principis de juliol de 2017.