Palamós va presentar ahir un nou sistema d'etiquetatge mitjançant el qual es permet identificar les espècies pesqueres locals i la seva qualitat al llarg de la cadena de distribució, des de l'arribada del peix a la llotja i fins a la seva venda al públic. Segons va informar ahir el consistori, la identificació de les espècies es fa mitjançant una cinta de plàstic 100% reciclable, que actua com una brida i que se subjecta a la cua del peix.

La cinta inclou una etiqueta amb un codi QR imprès on es recull la informació del tipus d'espècie que es tracta, el dia que ha estat pescat i l'embarcació que l'ha capturat, així com una recepta per cuinar-lo. La informació continguda en codi QR es transmet en el moment de la subhasta a través d'un lector Datalògic. També es controlarà que el peix tingui una textura rígida i ferma al tacte; ulls amb colors clarament definits, i sempre amb una temperatura que no superi mai els 5º, entre d'altres. Aquest nou projecte d'etiquetatge es comença a aplicar ara només a la pesquera d'arts menors i amb peces d'un pes mínim de 600 grams.