El Consorci de les Vies Verdes està executant les obres d'adequació i millora del paviment d'un tram d'uns sis quilòmetres de la via verda del Tren Petit, que inclou el ramal de Castell a Sant Joan de Palamós, i també el de Castell a Mont-ras.

Segons va informar ahir l'Ajuntament, el projecte es basa en la millora del ferm de la ruta, mitjançant el tractament de la superfície amb sauló estabilitzat millorat, una nova mescla que permet garantir una durabilitat òptima al llarg dels anys i el bon manteniment d'aquestes vies, conservant l'aspecte i característiques naturals del sauló, tret diferencial de les vies verdes.

Les tasques de millora que ara es realitzen no tenen afectacions especials per als usuaris, donat que només es preveuen talls puntuals quan es faci l'estesa del sauló. Aquestes obres són a càrrec de l'empresa Giroserveis, S.L., i tenen un termini d'execució d'uns dos mesos.

El pressupost global de l'actuació en aquest tram de la ruta del Tren Petit és de gairebé 327.000 euros, i compta amb el finançament del 50% mitjançant els Plans Territorials de Foment del Turisme que atorga la Generalitat de Catalunya.