El ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar, dijous passat, les ordenances fiscals per al 2021 amb el vot a favor de l'equip de govern (JxC, PSC, PP i Republicans) i la CUP, i el vot en contra d'ERC i Avancem. Segons va informar ahir el consistori, aquestes ordenances preveuen una rebaixa de: l'1% en l'Impost de Béns Immobles (IBI), del 30% en l'impost de circulació per a la majoria dels vehicles, i del 95% la taxa de terrasses i de guals d'establiments comercials, hotels i allotjaments. També s'elimina la taxa pels serveis de control i tinença d'animals.

D'altra banda, també preveuen un increment de la subvenció destinada a ajudar a les persones en situació més vulnerable. Com a novetat, les persones vídues i les persones amb discapacitat es podran beneficiar d'aquests ajuts per pagar l'IBI, la taxa d'escombraries i l'aigua. El gruix més important es destinarà als ajuts pel pagament de l'IBI, que podran arribar a cobrir fins al 80% de l'import per a famílies nombroses, monoparentals, discapacitades amb més d'un 33% i persones vídues.

Segons l'Ajuntament, l'objectiu de la mesura és «rebaixar» la pressió fiscal durant l'any 2021 per fer front a la crisi econòmica provocada per la covid-19, i amb «la mirada posada» en mantenir la reducció impositiva l'any 2022. A banda del descens de la pressió fiscal, el govern de Calonge i Sant Antoni va anunciar en el ple a mitjans de novembre convocarà un ple extraordinari per aprovar un pla de xoc per fer front a la crisi.