Les trobades per consumir alcohol i drogues que des de fa almenys un mes es produeixen al parc Central de Sant Feliu de Guíxols han provocat les queixes dels veïns de la zona i, sobretot, dels treballadors i els usuaris -i els seus familiars- de la residència Surís, de gent gran, que es troba ubicada en aquesta zona. Segons va informar Ràdio Sant Feliu , aquestes trobades es produeixen de nit i s'han seguit produint en aquest i altres espais de la localitat tot i la restricció horària decretada pel Govern.

Segons va explicar el segon tinent d'alcalde, Josep Saballs, es tracta de grups «principalment de gent jove, que es rebel·len amb l'horari, amb la normativa, i ocupen espais públics consumint alcohol i en alguns casos fumant haixix i marihuana». En aquest sentit, Saballs va subratllar que aquestes conductes incíviques estan «causant molèsties, amb crits, rialles, posant música».

Per tot plegat, l'Ajuntament ha decidit actuar, «protegint tot l'entorn perimetral de la residència, posant una cartelleria on s'avisa que estem en un entorn on hi ha gent gran, alguns amb malalties i d'altres, persones d'edat avançada que necessiten descans i silenci».

Més il·luminació

A més, el regidor ganxó també va explicar que més endavant es faran més actuacions de tancament perimetral, es posarà més il·luminació i, finalment, quan no es respectin aquests advertiments, la Policia Local aplicarà sancions. «La policia té la instrucció de ser molt estricta en aquest àmbit i identificar les persones i sancionar-les si continuen persistint en aquest tipus d'activitats», va dir Saballs.

«El que volem és protegir la nostra gent gran, els usuaris que els visiten i també les treballadores i treballadors de la residència, que no oblidem que estan fent una tasca excel·lent», va remarcar Saballs a l'emissora ganxona, on va afegir que, perquè això continuï així, els usuaris «han de tenir descans i les persones que hi treballen han de poder fer-ho amb totes les garanties».