Evitar que veïns, estiuejants i turistes vagin del nucli de Pals fins a la zona dels Masos caminant per la carretera. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament d'aquesta localitat ha tirat endavant un projecte per construir un carril bici que uneixi aquests dos punts i que, de passada, permeti descongestionar el trànsit que es genera en aquesta via, sobretot durant l'estiu.

El projecte va ser aprovat inicialment, l'any passat, però la Diputació de Girona va requerir unes modificacions que van obligar el consistori a refer el document. «Ens demanaven que la separació entre el carril bici i la carretera fos mig metre més ampla del que nosaltres proposàvem», explica l'alcalde, Carles Pi.

Reivindicació històrica

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament van refer part del projecte i el van aprovar inicialment, per segona vegada, el passat 3 de novembre. «L'hem tornat a enviar a la Diputació i si ens donen el vistiplau, ja començarem a fer les expropiacions», afegeix el batlle de Pals, qui recorda que aquesta infraestructura és una «reivindicació històrica» d'aquest territori.

Amb un pressupost d'execució de 127.859,40 euros (IVA exclòs), l'obra permetrà la construcció d'aquest primer tram d'un futur carril bici que ha d'acabar unint tot el municipi. En aquesta primera fase, el carril tindrà un recorregut del voltant d'un quilòmetre que començarà a la rotonda de sortida de la localitat -a l'altura de Can Padrés- i acabarà a la zona dels Masos on hi ha la farmàcia. «La idea és poder anar fent trams fins arribar a la platja», avança Pi.

De moment, doncs, no hi ha una data d'inici d'obres prevista, tot i que l'alcalde apunta que estarien satisfets si pogués ser una realitat a finals d'any. «Una vegada es pugui començar a construir, serà una obra ràpida», afegeix.

També a Palafrugell s'iniciarà, en els pròxims mesos, la construcció d'un nou carril bici que unirà aquesta localitat amb els nuclis i les platges de Calella i Llafranc i que anirà paral·lel a l'autovia, després que la Comissió d'Urbanisme de Girona donés llum verda al projecte a principis del passat mes d'octubre.