La residència municipal de la Bisbal d'Empordà, Zoilo Feliu, ha detectat onze positius entre usuaris que ja han rebut les dues dosis de la vacuna de Pfizer. Segons va informar l'Ajuntament en un comunicat, un usuari de la residència va començar a tenir símptomes de covid-19 dilluns al vespre. Com a conseqüència, es va activar el protocol corresponent i dimarts es va confirmar que hi havia diversos casos positius al centre. Cal tenir present que la pràctica totalitat de la gent gran resident al centre geriàtric bisbalenc i l'equip de treballadors i treballadores ja va rebre la vacuna Pfizer a finals del gener passat. Concretament, les persones que presenten símptomes van vacunar-se i això fa que siguin lleus i que el risc de contagi i/o complicacions es minimitzi.

Com a prevenció, la residència ha tornat a tancar provisionalment les portes del centre a les visites de familiars i ha suspès les sortides de la gent gran resident. L'equip de professionals de la residència i el CAP Doctora Casaponsa va seguint les indicacions de Salut.

Casos a Sant Feliu de Guíxols

D'altra banda, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia la falta de mesures preventives contra la covid-19 a l'Edifici Municipal Vetlladores, que pertany a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, en el qual quatre treballadors d'un mateix despatx estan confinats per coronavirus.

Per tot això, CSIF ha remès un escrit a l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, en el qual li exigeixen el tancament immediat i temporal d'aquest edifici fins a la seva desinfecció total, que es realitzin les proves PCR a tots els treballadors i la posada en marxa del teletreball.