Els Mossos d'Esquadra han detingut un pare i el seu fill per tenir un cultiu de Mossos d'Esquadramarihuanade més de 300 plantes a casa seva a la Bisbal d'Empordà. A més, en l'escorcoll de la casa, hi han localitzat 92 grams de cabdells de marihuana i una pistola detonadora.

Els detinguts són dos homes de 63 i 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de La Bisbal, a qui s'acusa com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta el mes de març, després que els Mossos rebessin queixes veïnals d'un domicili situat al carrer Gavarres, d'on se'n desprenia molta pudor i soroll de màquines de refrigeració.

Els policies van fer les investigacions pertinents que els van permetre constatar que en aquell domicili hi havia una plantació de marihuana indoor en ple rendiment.

Aquest dijous 29, agents de la comissaria de la Bisbal amb el suport de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van fer entrar a escorcollar l'habitatge investigat on van trobar-hi 323 plantes de marihuana, 92 grams de cabdells distribuïts en diferents caixes, 450 euros en efectiu, una pistola detonadora, una bàscula de precisió, una centrifugadora, filtres, extractors, focus, transformadors, ventiladors i aparells d'aire condicionat.

Llum punxada

Els Mossos també van observar que hi havia una manipulació del comptador de la llum, el qual no comptava cap consum, mentre que la connexió il·legal a la xarxa principal donava un consum desmesurat d'electricitat. Resta pendent saber el total defraudat a la companyia elèctrica, segons informen els Mossos.

Arran de la troballa, agents de la Unitat d'Investigació de la Bisbal van culminar la investigació que va permetre detenir els dos responsables de la plantació, pare i fill, que vivien al domicili investigat i que cultivaven les plantes.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, passaran pròximament a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.