L'Audiència de Girona va continuar ahir el judici contra dos acusats d'haver facilitat l'accés per cometre el robatori a casa de l'empresari Jordi Comas, que va morir durant l'assalt perpetrat el 18 de novembre del 2012 a Platja d'Aro.

Durant la segona sessió va declarar un policia nacional que va aportar als Mossos d'Esquadra la informació que li va facilitar un delator, a qui no va voler identificar per preservar la seva seguretat. Segons va explicar, l'informant va implicar un dels ara processats de qui, a més, els investigadors van trobar ADN en una burilla localitzada al cotxe amb el qual apunten que van fugir alguns dels lladres. Els investigadors també van rebre un anònim apuntant a altres sospitosos, a qui també van investigar.

La sessió del judici pel robatori a casa de l'empresari es va centrar en la investigació policial que, després de tres anys i mig, el maig del 2016 va culminar en l'operatiu per detenir els sospitosos de l'assalt mortal. Va ser una investigació llarga i complexa, durant la qual els Mossos d'Esquadra van explorar diferents «línies» per intentar identificar els assaltants.

Un dels primers noms que van tenir els investigadors sobre la taula va ser el d'un dels ara acusats. Va ser a través de la informació que va rebre un policia nacional d'un confident que estava a la presó.

Els Mossos d'Esquadra van concretar que, al llarg de la investigació de l'acusat, van trobar altres proves que el vinculaven amb els fets. D'entrada, que ja l'havien relacionat prèviament amb robatoris en els quals havien entrat als habitatges fent servir la mateixa tècnica que en aquest cas.

Una altra font d'informació va ser un anònim que va arribar a la Fiscalia amb un seguit de noms de sospitosos. Els Mossos d'Esquadra també els van investigar i d'aquesta manera van arribar a l'altre sospitós que s'asseu al banc dels acusats, sobretot a través d'un telèfon que va estar a Platja d'Aro el dia dels fets i que després d'aquella matinada no es va tornar a activar mai més i de les imatges captades per una càmera de videovigilància a prop de la casa.

L'exparella d'un dels acusats va assegurar que el dia dels fets va celebrar el seu aniversari amb el processat, una tesi contrària a la que havia exposat durant la fase d'instrucció, quan va dir que no ho havien celebrat mai.

Un dels acusats s'enfronta a 15 anys de presó pel robatori a casa de l'empresari i el robatori silenciós a Sant Cugat del Vallès, d'on s'haurien endut el cotxe. L'altre afronta 10 anys perquè només li atribueixen els fets de Platja d'Aro.

També els reclamen una indemnització pels objectes robats.