L’Ajuntament de Platja d’Aro tornarà a tallar el trànsit a l’avinguda principal durant les tardes d’estiu arran del coronavirus. La mesura es farà per poder garantir que es compleixin distàncies durant els mesos de més afluència de turistes, però també s’aprofitarà per començar a avançar cap a un nou model de mobilitat a l’eix comercial. Així, a partir del 19 de juny tant l’avinguda Cavall Bernat com la de S’Agaró passaran a ser de sentit únic durant el matí, i només s’hi podrà circular en direcció sud. A la tarda, l’avinguda S’Agaró es tallarà del tot al trànsit, també se n’eliminaran els aparcaments, i al carril que dona a la banda de mar s’hi posaran bancs de formigó i testos gegants per donar-ne més l’aparença de passeig.

L’any passat, l’Ajuntament de Platja d’Aro va convertir en zona de vianants l’eix comercial arran de la pandèmia. A principis de juliol, va instal·lar pilones que impedien estacionar a banda i banda de les avingudes S’Agaró i Cavall Bernat, i fins al setembre i va prohibir-ne el pas de vehicles a les tardes per afavorir el distanciament per la covid-19.

Ara, aquest 2021, el consistori també reduirà la mobilitat de vehicles a les dues avingudes. Però hi haurà canvis en relació amb l’estiu de l’any passat. D’entrada, a partir del 19 de juny, se suprimiran els aparcaments a banda i banda de les dues avingudes i només s’hi permetrà circular en sentit sud. És a dir, hi haurà direcció única.

A diferència de l’any passat, però, a l’Avinguda s’Agaró no es permetrà que les terrasses s’instal·lin damunt l’asfalt (sí que podran ocupar tot l’espai que tinguin disponible a la vorera). I aprofitant que als matins tan sols hi haurà obert un carril de circulació, l’Ajuntament instal·larà bancs de formigó, testos gegants i pintarà l’asfalt de l’altre –el que dona més a mar- perquè tingui més aparença de passeig i sigui més amable per a la ciutadania.

Aquests canvis a l’Avinguda S’Agaró seran, de fet, el preludi dels que vindran després. Perquè com que a partir de setembre tot l’asfalt s’ha d’aixecar per fer-li les obres de les noves canalitzacions, l’Ajuntament ja avança que, quan els treballs s’enllesteixin, l’eix comercial canviarà de fisonomia. HI haurà més vorera i tan sols un carril de circulació en sentit sud.

Pel que fa a la resta de mesures pel coronavirus, també se sectoritzarà la platja, però el consistori no contractarà informadors. Sí que hi haurà, però, dispensadors de gel hidroalcòholic al carrer.