L’Ajuntament de Palamós ha posat a disposició dels usuaris del camí de ronda una aplicació audioguia gratuïta, que aporta informació històrica, cultural i mediambiental del traçat. L’aplicatiu té el nom de «Palamós Ronda de Mar» i permet conèixer 18 punts emblemàtics dels 3,5 km que fa el camí de ronda del municipi, que uneix el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell. El parc del Convent dels Agustins, Cap Gros o La Fosca són alguns dels espais que cobreix l’aplicació.

A través d’un codi QR, l’usuari es pot descarregar l’aplicació al seu dispositiu mòbil. L’app té un sistema de georeferenciació que reprodueix automàticament l’audioguia segons on es troba l’usuari, ja que accedeix directament a la fitxa del punt d’interès més proper veure vídeos i imatges associades. A més, compta amb l’opció de visualitzar una recreació en realitat augmentada i vídeos amb dron, que permeten descobrir amb molt detall el camí de ronda de Palamós.

Aquesta aplicació està disponible per a Android i Apple a través dels seus markets i, aviat, es podrà descarregar també mitjançant codis QR que s’ubicaran en els diversos panells informatius que es troben al llarg del camí.

L’app d’informació del camí de ronda es complementa amb els elements físics de senyalització que s’han instal·lat en diversos punts del traçat: les fites, que permeten l’orientació dels usuaris al camí; els tòtems, que assenyalen els llocs emblemàtics del traçat; i els faristols, que se situen en cadascuna de les set entrades del camí i que inclouen una informació completa del recorregut, distàncies o grau d’accessibilitat, així com valors històrics i culturals.