El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha estat un dels protagonistes destacats del segon dia d’activitat al Gastronomic Forum Barcelona, que té lloc al recinte firal de Montjuïc.

 

Per una banda, perquè ha rebut el Premi Josep Mercader Cuina 2021. Els Premis Josep Mercader són diversos reconeixements a tota una trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana. En el cas de La Cuina de l’Empordanet, el Consell Assessor del Gastronomic Forum Barcelona ha decidit per unanimitat guardonar la tasca de difusió de la cuina i el territori empordanesos que el col·lectiu ha tirat endavant de forma ininterrompuda des de la seva constitució l‘any 1995. Han recollit el premi bona part dels cuiners integrants de La Cuina de l’Empordanet, en un acte d’entrega celebrat aquesta tarda a l’Auditori del Fòrum.

                                                                                                                                                                                          

De forma paral·lela, el col·lectiu ja havia estat present a la programació del Gastronomic Forum unes hores abans amb dues sessions a l’Espai Catalunya del certamen. La primera ha anat a càrrec de Quim Casellas i Àlex Peiró, xef i sommelier del restaurant Casamar de Llafranc, sota el títol ‘Sabors d’avui amb productes de sempre’. La segona, amb el nom ‘Plats tradicionals amb productes de proximitat’, ha comptat amb Eneko Agote, xef del restaurant La Blanca de Llafranc. Totes dues ponències s’han basat en productes que compten amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, com els vins dels cellers Hugas de Batlle i Pere Guardiola, la ginebra Gin Nut, els productes de la sidreria Mooma o els de Peixos Mielgo.

Taller del restaurants Casama amb productes amb el segell Girona Excel·lent Grup Costa Brava Centre