L’Espai Dona de Palafrugell i l’àrea de Benestar Social organitzaran la setmana que ve una marxa exploratòria a través del municipi per detectar els punts insegurs per a les dones. Ho faran coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, dimarts 8 de març a les 7 de la tarda. Un cop feta l’exploració, es té també la voluntat de trobar solucions que puguin fer la vida més fàcil i segura, en l’espai públic del municipi, a les dones que visquin o visitin Palafrugell.

Les marxes exploratòries són una metodologia feminista participativa i dinàmica que detecten tots aquells aspectes urbans que afecten a la percepció de seguretat o d’inseguretat, com poden ser la qualitat urbana, la gestió de l’espai públic o la millora de la vida quotidiana.

Aquesta detecció es fa a través de sessions i visites a peu fetes que realitzen un grup de persones (normalment les veïnes) pel barri on viuen, treballen o fan altres activitats.

Per participar a la que es farà de Palafrugell el pròxim dia 8, i que sortirà de plaça Nova cal inscriure’s. Mitja hora abans de l’inici de la passejada, es farà un acte reivindicatiu i institucional a la plaça Nova amb la lectura d’un manifest com a acte central de la diada.