Arrencat l’any 1918 pels avis de l’actual propietària, Modes Francina abaixa la persiana després de més de 100 anys donant servei al poble. La botiga de roba ubicada al número 23 del carrer Major tancarà de forma definitiva el pròxim 4 de juny, coincidint amb La Botiga al Carrer, tot i que ja ha començat a reduir l’horari d’obertura després de la festa de comiat celebrada aquest passat dissabte al comerç. 

De les quatre botigues que regenta Francina Maspera, tanquen les dues de moda femenina i es mantenen les dues masculines que porta el seu fill. «Tinc 76 anys; vaig començar amb 14 i he treballat sempre aquí», va explicar Maspera que reconeix que li sap greu tancar perquè «és tota una vida darrera el taulell». 

El motiu pel qual ha decidit tancar són els hàbits adquirits amb la pandèmia. «Ara tothom es vesteix amb xandall i vambes i no gasten diners en roba més maca perquè tampoc tenen tants esdeveniments», va detallar Maspera. I és que Modes Francina disposava de més de 150 proveïdors de marques difícils de trobar a la zona. A més, Maspera va afegir que també es compra molt per internet.

Aquests dies, molta gent li ha trucat perquè no plegui: «Tinc clients de tot arreu amb els que acabes forjant amistat després de tant temps».  Dissabte, l’Ajuntament li va fer entrega d’un ram de flors en reconeixement de la trajectòria i del treball i dedicació de Francina Maspera aportats en el foment del comerç local.

Entrega d’un ram a Francina Maspera per la trajectòria. AJUNTAMENT DE PALAMÓS