L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha decidit reprendre, desprès de l’aturada de la Covid-19, el projecte de l’illa interior entre els carrers de Santa Maria del Puig i del Call per recuperar un habitatge d’uns 115 metres quadats. La primera i segona planta de l’edifici estan destinades a un habitatge per a ús social, i a la planta baixa, s’hi farà un petit centre d’interpretació del nucli històric de la Bisbal, deixant el descobert el que s’ha trobat, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Enric Marquès. El batlle afegeix que «si es troba alguna cosa més d’entitat s’hi plantejaria alguna cosa més».

Actualment, s’ha començat a fer les prospeccions arqueològiques d’aquestes finques i si ha desobert un pou d’entre el segle XVII i XIX. A més, Marquès comenta que en el pati «s’ha descobert el que havia estat una cisterna d’aigua, i unes escales que baixen a la cisterna, del segle XVII i XIX».

El setembre començaran les obres d’enderroc de 70 m² d’un edifici annex al futur projecte de plaça del carrer del Call, assegura Marquès. Aquestes obres «van acompanyades de seguiment arqueològic» comenta l’alcalde del poble explicant que en aquell moment es «datarà i catalogarà tot el que s’hagi de datar i catalogar».

Aquestes obres tindran un pressupost de 129.477 euros que permetran tornar a unir l’antic carreró del carrer Sant Jaume amb el carrer Santa Maria del Puig, i d’aquesta manera, posteriorment, s’urbanitzarà el pati de l’illa, i així es construirà la nova plaça pública al nucli històric del poble.

Aquesta illa estava pendent d’obres dels anys noranta comenta Marquès, i en aquells moments reafirma que «va quedar un espai obert, i en principi la idea es que quedi una plaça».

Aquests terrenys formen part de l’Ajuntament del municipi des del desembre del 2019 quan van comprar-los als propietaris dels respectius terrenys; la finca del carrer del Call per un import de 195.568,64 euros, i la finca de Santa Maria del Puig per un import de 13.121,80 euros.