Una professora i un alumne pateixen cremades durant un experiment a l'institut-escola de Verges

El SEM ha evacuat els ferits a l'hospital de la Vall d'Hebron · Els Mossos investiguen els fets

ACN

Una professora i un alumne de 2n d’ESO de l’institut-escola Francesc Cambó i Batlle de Verges han patit cremades durant un experiment químic.

Els fets han tingut lloc a un quart de tres de la tarda al porxo del pati, durant una classe de química. Els joves realitzaven una pràctica educativa amb alcohol, bicarbonat sodi i sucre, però com que la barreja no estava tenint resultats, l’alumne ha tirat més alcohol, fet que ha provocrat la flamerada que ha acabat ferint la mestra i l’estudiant. L’alumne ha patit cremades al colze i la docent al pit i al coll.

Arran del succés s'han activat els Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha enviat al lloc dels fets dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat, que ha traslladat la mestra fins a l’hospital de la Vall d’Hebron. A l’alumne se’l ha derivat al mateix centre hospitalari amb una ambulància.

Els agents de la Unitat d’Investigació s'han desplaçat fins al centre educatiu per a realitzar la inspecció ocular del lloc dels fets i investiguen l’incident.

Fonts del Departament d’Educació assenyalen que «hem sabut pel centre educatiu que tant l’alumne com la professora ja són camí de casa seva» i asseguren que «estan en bon estat, amb cremades lleus que requeriran cures durant uns dies». A més, apunten que s’ha encarregat un informe a la inspecció educativa per a aclarir els fets.