Un metge de l’hospital de Palamós té la família atrapada a Gaza

Insta el Ministeri d’Afers Exteriors perquè evacuïn la seva dona i fills de la zona conflictiva

L'oftalmòleg Bashir El Hayek

L'oftalmòleg Bashir El Hayek / SSIBE

Laura Teixidor

Laura Teixidor

El cap de servei d’Oftalmologia de l’hospital de Palamós, Bashir El Hayek, denuncia públicament que la seva família està atrapada a la franja de Gaza i que no rep suport per a poder-la evacuar des de l’esclat de la guerra entre Israel i Palestina. El Hayek, que és d’orgen palestí però nacionalitzat espanyol, ha emès una demanda juntament amb el seu advocat al Ministeri d’Afers Exteriors en la qual sol·licita que es prodeceixi a evacuar i repatriar la seva dona i els seus quatre fills.

Concretament, lamenta que no rep ajut per part del consolat tenint en compte «la gravetat de la situació en què es troben els quatre menors i un adult als quals no s’està prestant auxili, malgrat ser coneixedors de la gravetat». 

Fins dimecres passat, data en la qual van emetre el requeriment, «no constava cap actuació efectiva de l’Administració espanyola que prevegi la protecció i assistència consulars, constituint una manca de diligència, desatenció de funcions i denegació d’auxili».

El Hayek recorda que tant la seva dona com els seus fills estan inscrits com a ciutadans residents en el consolat espanyol a Jerusalem. 

Per altra banda, el Comitè d’Empresa de l’hospital de Palamós i el centre sociosanitari Palamós Gent Gran s’ha posicionat a favor d’El Hayek, a qui mostren el seu suport. Lamenten que té la seva dona i quatre fills «atrapats en una situació límit on la seva vida corre molt de perill», ja que «part de la seva família política ha mort en els últims bombardejos». Lamenten la «inacció» dels governs europeus i és per això que donen suport a «totes les seves demandes».

Com a solidaritat, dimarts vinent, treballadors de l’hospital es concentraran a l’entrada perquè es resolgui la situació i perquè s’acabi la guerra.