El Baix Empordà demana més recursos per a les polítiques municipals de migració

El Consell Comarcal aprova una moció dels Comuns, que adverteixen del perill de relacionar immigració i delinqüència

El ple del Consell Comarcal del Baix Empordà

El ple del Consell Comarcal del Baix Empordà / Cedida

Redacció

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha aprovat una moció dels Comuns per exigir a les forces polítiques responsabilitat i rigor per a no afavorir el discurs de l’odi, i també per destinar més recursos a les polítiques municipals de migració. La moció es va aprovar ammb els vots favorables dels Comuns, CUP, PSC i Tots x L’Empordà i les abstencions dels dos partits de govern (ERC i Junts).

Els Comuns recorden que darrerament, "hem vist com es reiterava el discurs sobre les persones immigrants i la gestió de la seva acollida, vinculant sovint aquesta qüestió a l’augment dels actes delictius". Per aquest motiu, van presentar una moció que, entre altres qüestions, "rebutja de manera contundent els discursos polítics que barregen immigració amb delinqüència", perquè fer això "no només és una irresponsabilitat, sinó que també és una pràctica racista".

La moció insta al Consell Comarcal a posar en marxa una campanya de sensibilització i respecte per la diversitat racial i la multiculturalitat i, també, reconeix que en aquest tema és fonamental disposar d’un treball transversal on estiguin implicats tots els serveis públics, els cossos policials per descomptat, però també la resta de serveis com la sanitat, l’educació o els serveis socials.