El fotògraf David Morris va capturar una espectacular imatge d'un vaixell que sembla volar a prop de Falmouth, a l'extrem sud de Cornwall, a les costes d'Anglaterra. En realitat, el vaixell està sobre l'aigua, però es veu així fruit d'una il·lusió òptica.

El meteoròleg de la BBC, David Braine, va explicar que aquesta il·lusió òptica es va produir a causa de "condicions atmosfèriques especials" que rarament es donen al Regne Unit.

El fenomen es coneix com a "Fata Morgana", un miratge segons el qual objectes que es troben en l'horitzó com, per exemple, illes, penya-segats o vaixells adquireixen una aparença allargada i elevada, similar a "castells de contes de fades". El fenomen és habitual a la costa meridional de Sicília a l'estret de Messina.

Amb el temps en calma, la separació regular entre l'aire calent i l'aire fred (més dens) prop de la superfície terrestre pot actuar com una lent refractant, produint una imatge invertida, sobre la qual la imatge distant sembla surar. Els efectes Fata morgana solen ser visibles al matí, després d'una nit freda.