08 de desembre de 2017
08.12.2017
Cicle d'Humanitats "Sobre les emocions"

La vida com a passió

Conferència a càrrec del filòsof Josep Maria Esquirol - Dilluns 11 de desembre a les 19 h

11.12.2017 | 07:07
La vida com a passió

El filòsof i professor Josep Maria Esquirol proposa una reflexió sobre la passió i les emocions com a elements indispensables en l'ésser humà en una conferència aquest dilluns 11 de desembre a les 19 h al CaixaForum Girona.

Per a nosaltres, viure és sentir-se viu. Aquest sentir-se és bàsicament l'obertura a tot allò que ens pot afectar. La intensificació de l'afectació és intensificació de la vida. La passió i les emocions són una manera d'anomenar aquestes afectacions i la vibració que provoquen, i poden ser plaents o poden suposar un increment del patiment.
Partint d'aquestes idees, la conferència proposa una reflexió sobre el lligam innat de l'ésser humà amb la necessitat emocional. Sartre deia que "l'home és una passió inútil". I sí, els humans som fonamentalment una passió, un anhel, un desig. Una passió, però ni útil ni inútil, més aviat, infinita.

Josep Maria Esquirol és filòsof i professor de la Universitat de Barcelona, on dirigeix el grup de recerca Aporia i el programa de doctorat Filosofia Contemporània i Estudis Clàssics. També coordina el Màster de Pensament i Creativitat de La Salle.

Més informació 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema