29 de gener de 2020
29.01.2020
PROJECCIONS

«Música filmada. Rèquiems»: Un rèquiem alemany, de Brahms

Dilluns 24 de febrer, 19 h

29.01.2020 | 13:15
«Música filmada. Rèquiems»: Un rèquiem alemany, de Brahms

El gènere del rèquiem s'ha sabut adaptar a circumstàncies històriques i religioses molt diverses, com també als estils compositius més dispars. Un rèquiem alemany de Brahms constitueix el millor exemple i el més conegut de rèquiem luterà, que no musicalitza el text llatí de la missa de difunts, sinó que utilitza diferents passatges bíblics en alemany. En aquest rèquiem, Brahms també trenca amb la tradició escrivint només dues parts solistes vocals (soprano i baríton), i atorga una importància estructural al cor i inclou l'arpa a la massa orquestral per endolcir-ne el discurs.

El director d'orquestra alemany Christian Thielemann, titular de l'Staatskapelle Dresden i director musical del Festival de Bayreuth, és un gran especialista en el repertori romàntic germànic. En la seva època com a director de l'Orquestra Filharmònica de Munic, el 2009, va fer un registre impecable d'Un rèquiem alemany amb dos solistes de primera línia internacional: la soprano Christine Schäfer i el baríton Christian Gerhaher. Elenc íntegrament alemany per a una producció audiovisual en la qual destaca especialment el treball d'il·luminació.

Intèrprets: Christian Thielemann (director), Chor des Bayerischen Rundfunks, Münchner Philharmoniker, Christine Schäfer (soprano), Christian Gerhaher (baríton).
Enregistrament: 2009
Producció: Unitel Classica
Durada: 83 min

HORARIS
Dilluns 24 de febrer, a les 19 h

COMENTARIS
El dilluns 17 de febrer, us recomanem la conferència sobre Un rèquiem alemany de Brahms, del cicle "Lux Aeterna. 4 rèquiems immortals".

PROMOCIONS
50 % dte. clients CaixaBank

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook