El president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar ahir que no existeix cap possibilitat de convocar eleccions anticipades. Sobre la imminent sentència del Tribunal Constitucional (TC), Montilla va assegurar que està "convençut" de la "constitucionalitat" de l'Estatut i que així ho veuran els seus jutges.

Montilla va participar ahir a la tarda en el programa xq? de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i que es va emetre per les seves televisions a les onze de la nit d'ahir. L'espai televisiu, realitzat cada tres o quatre mesos, enfronta polítics amb les preguntes d'estudiants de batxillerat provinents de centres de secundària inscrits en municipis que pertanyin a la Xarxa.

El format va permetre veure un president més distès i proper, tot i que no va arribar a abandonar mai el posat seriós que el caracteritza. Si en algun moment va abandonar el to polític a favor d'un de més personal va ser gràcies a una pregunta d'en Josep González, de Manresa. Seguidor de l'equip de bàsquet de la seva ciutat, en Josep va inquirir Montilla sobre les baixes ajudes que es donen als clubs, en comparació amb les d'altres comunitats. El president de la Generalitat va respondre amb una nova pregunta: "Creus que la gent entendria que amb les necessitats actuals donéssim diners per pagar les altes fitxes de jugadors que principalment vénen dels Estats Units?"

El president de la Generalitat, també va parlar sobre el nou finançament, destacant que s'està "obrint camí" a la resta de comunitats autònomes en les negociacions dels nous models de finançament.