La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va assegurar ahir que era "rotundament fals" que tingués coneixement que s'estava gravant la conversa amb Victòria Àlvarez a La Camarga. En declaracions als passadissos del Parlament, la líder dels populars a Catalunya va negar d'aquesta manera la versió del director de Método 3, Francisco Marco, que segons una informació de El Periódico, assegura que el client que va encarregar la gravació de la conversa ho va fer "en nom" de Sánchez-Camacho. La presidenta del PPC va reiterar que no havia tingut mai cap contacte amb els treballadors de Método 3. Segons Sánchez-Camacho, els acusats estaven mentint i va recordar que ja havien donat fins a quatre versions diferents quan es va destapar el cas. "Cadascú té la credibilitat que té", els hi va etzibar. Tot i que no va voler dir cap nom, Sánchez-Camacho va denunciar un intent de desprestigiar-la i desgastar-la políticament. La líder dels populars va assenyalar "els de la política catalana que veuen que molesta" i va defensar que era l'única que deia "les veritats i que està parlant de frenar el procés independentista".

En aquest sentit, va lamentar que la política catalana estigués "tan distorsionada" perquè se la qüestionava quan havia denunciat des del primer moment a altres persones que ara estaven imputades. "Alguna cosa s'està fent malament a la política catalana", va concloure. Davant la petició de CiU que va demanar explicacions de Sánchez-Camacho sobre el cas d'espionatge de Método 3, la líder dels populars va ironitzar que "li semblarà molt interessant que també compareguin membres de la família de Pujol i càrrecs de CiU". També sobre el cas de Método 3, en declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho va assegurar que el president del PP, Mariano Rajoy, li tenia "absoluta confiança". Va negar que aquest afer pogués suposar la fi de la seva carrera política i ho va argumentar recordant que quan no va treure l'escó per Girona alguns ja van augurar que no tindria futur polític. La líder del PPC es va mostrar molt molesta amb el tracte per part d'alguns representants polítics i va lamentar que hi hagués diputats imputats que es passejaven pel Parlament amb més tranquil·litat que ella.

Les reaccions

El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, va demanar a la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, que deixés la "sobreactuació" de "victimisme" i compareixés a petició pròpia al Parlament per donar explicacions sobre el cas d'espionatge al restaurant La Camarga. "Veiem una gran contradicció entre la sobreactuació i victimització que hi ha -per part de Sánchez-Camacho- i les nul·les ganes d'arribar fins al final de la qüestió", va afirmar Turull en declaracions als mitjans als passadissos del Parlament. Per al diputat de CiU, anar fins al final de l'assumpte és clarificar "qui va encarregar la gravació i d'acord amb qui" o si hi ha "fiscals amics", en lloc de fer-se "l'ofesa" per després "arribar a un acord jurídic" que "posa preu a la dignitat per 80.000 euros", va remarcar en relació amb la indemnització pactada per Sánchez-Camacho. Turull va qualificar d'"excuses poc originals i que no colen" les tesis de la presidenta del PPC de què les crítiques que està rebent per aquest cas estan relacionades amb la seva oposició al projecte sobiranista.