L'exprimera tinent d'alcalde de Reus i imputada en el cas Innova Teresa Gomis podria ser la substituta de Jordi Jané al Congrés en ser la número tres de les llistes per Tarragona, segons fonts de CDC.

Jordi Jané deixa vacant el seu escó com a diputat per Tarragona en ser el nou conseller d'Interior de la Generalitat i el següent nom en les llistes és el de Teresa Gomis, que era tinent d'alcalde de Reus en l'anterior govern local però no va repetir en la candidatura de CiU per al 24M, després de ser imputada en el cas Innova, el grup d'empreses municipals de Reus en el qual s'investiguen nombroses irregularitats.

Teresa Gomis ocupava el número tres de la candidatura de CiU per Tarragona a les passades eleccions generals que va encapçalar Jordi Jané, seguit del democratacristià Martí Barberà.

Gomis està imputada en dues peces del cas Innova, que instrueix des de fa més de dos anys i sota secret de sumari el jutjat número 3 de Reus.

El jutge la imputa en la peça número 1 per un delicte societari i insolvència punible per la liquidació de l'empresa d'investigació nutricional Shirota.

L'Ajuntament de Reus va haver de respondre per un crèdit de 3 milions demanat per Shirota i avalat pel consistori, malgrat que no formava part directament de l'accionariat, format per La Morella Nuts (48 %), el grup municipal Innova (40 %) i la resta el formaven la societat mixta Tecnoparc, la URV i l'Hospital de Sant Joan.

Gomis també està imputada en la peça número 4, en què s'investiguen diversos contractes de l'Hospital de Sant Joan de Reus, per delictes societaris i contra la salut pública, falsedat documental, blanqueig de capitals i contra l'Administració Pública.

L'extinent d'alcalde va ser detinguda el passat 28 d'abril, juntament amb deu persones més, i va passar a disposició judicial en últim lloc, per la qual cosa la seva defensa va al·legar que s'havia excedit el termini legal de les 72 hores, encara que el jutge va denegar el recurs.

En cas que Gomis accepti ser diputada, passarà a ser aforada i la part del cas Innova que l'afecta passaria al Tribunal Suprem.

Fonts de CDC van explicar que «la decisió no està presa» i que estan pendents de reunir-se amb ella, a l'hora que van reivindicar la «presumpció d'innocència» i van recordar que «imputació no és sinònim d'acusada ni condemnada».

Les mateixes fonts van assenyalar que els nous càrrecs són de «transició» amb «poc pes polític» perquè «les Corts es dissoldran probablement a l'octubre per les eleccions i agost és un mes inhàbil».