02 de febrer de 2016
02.02.2016

CDC consultarà més enllà del partit sobre la celebració de primàries i el canvi de nom

El partit permetrà que simpatitzants i experts externs a la formació opinin sobre diferents aspectes del procés de refundació

02.02.2016 | 00:00
Lluís Rabell i Carles Puigdemont, durant la reunió d´ahir a la Generalitat.

CDC obrirà el seu procés de refundació més enllà de la militància, permetent que també els simpatitzants del partit puguin opinar sobre com ha de ser la nova formació. La portaveu convergent, Marta Pascal, va incloure en aquest debat no només la qüestió de les primàries, sinó també el tema del nom, una discussió que feia unes setmanes semblava tancada.

"Aquest procés congressual el farem amb mentalitat oberta i no defugirem cap debat, tampoc el del nom", va apuntar Pascal, que va explicar que consultaran també experts que els puguin assessorar en aquest àmbit. El partit celebrarà aquest dissabte un consell nacional que donarà el tret de sortida a tot aquest procés. No es descarta utilitzar l'instrument de la consulta interna.

En roda de premsa després de la reunió del Comitè Executiu Nacional de CDC, Pascal va assegurar que el partit afronta el congrés que celebrarà el 3, 4 i 5 de juny amb "mentalitat oberta, amb capacitat de poder parlar sobre qualsevol tema i amb voluntat de revisar tot allò que s'hagi de revisar". L'objectiu, va continuar, és "generar un instrument que tingui vocació de llarg termini i que estigui a l'alçada del que reclama el país", i per fer-ho la militància tindrà un paper "clau"

És més, el procés de participació que s'iniciarà properament s'obrirà també als simpatitzants, "a totes aquelles persones que se sentin interpel·lades". Es debatrà sobre primàries, sobre organització sectorial i territorial del partit i també sobre el nom. En aquest punt es consultaran també experts en aquesta matèria, a més d'escoltar la veu dels militants, que tindran un paper "fonamental". "No volem fer una refundació convencional", va assegurar.

No s'ha afinat encara quins seran els mecanismes de participació, però no es descarta per exemple fer una consulta interna. El consell nacional d'aquest dissabte servirà per concretar una mica més, però Pascal va insistir que quan diuen que volen que la militància tingui un paper actiu "no serà de façana, sinó que el tindrà de veritat".

Pel que fa al funcionament intern, el CEN va acordar ahir que Jordi Cuminal assumeixi les tasques de comunicació del partit fins al congrés, unes responsabilitat que fins ara exercia Francesc Sànchez, que s'ocupa ara de les tasques d'Organització després de la renúncia de Josep Rull. Cuminal participarà com a convidat en les reunions del comitè executiu.

Crida pels pressupostos

Després que la CUP hagi tornat a condicionar el seu suport als pressupostos al fet que tinguin un caràcter marcadament social, Pascal va tornar a fer una crida a la "responsabilitat" dels cupaires, perquè "per tirar endavant el procés és fonamental que el Govern disposi d'una eina com els pressupostos".

"El mandat que tenim és fer la desconnexió i fer un nou estat. Seria contradictori no tenir en canvi un instrument que el Govern té al seu abast", va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook