04 de febrer de 2016
04.02.2016

Detecten a Catalunya la primera embarassada infectada de Zika

La dona, que està entre les setmanes 13 i 14 de gestació, hauria contret el virus en un viatge recent a Colòmbia

04.02.2016 | 17:22
Detecten a Catalunya la primera embarassada infectada de Zika

El Departament de Salut, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, ha confirmat aquest dijous l'existència d'un cas de dona embarassada infectada de virus Zika. Es tracta del primer cas d'aquestes característiques que es detecta a Catalunya.

La dona està entre les setmanes 13 i 14 de gestació i està sota control assistencial i es creu que hauria contret el virus en un viatge a Colòmbia.

A banda d'aquest, aquest dijous s'ha confirmat un altre cas d'infecció. Tots dos se sumen als quatre ja indicats aquest dimecres pel conseller de Salut, és a dir que ja en són sis en total, quatre homes i dues dones, tots ells importats de països en alerta epidemiològica.

Des del Departament s'indica que el col·lectiu on les conseqüències del virus poden ser més greus és el de les dones embarassades que durant la gestació han estat en països amb epidèmia declarada. Cal subratllar que el virus pot causar malformacions encefàliques en els nadons.

Salut no descarta l'existència de més casos declarats de Zika a Catalunya, però reitera que la infecció "no suposa un risc" de salut pública per a la població catalana. A més, el departament subratlla que, entre d'altres raons, actualment no hi ha transmissió del virus a Catalunya i "tampoc és previsible" que passi en les properes setmanes.

No obstant això, el Departament de Salut continuarà desplegant el protocol de detecció i actuació davant de possibles nous casos. Tant el Departament de Salut com el Ministeri de Sanitat treballen de forma conjunta i coordinada en l'anàlisi i evolució de la infecció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit