L'eurodiputat Ernest Maragall i nou dirigents de MES han abandonat la direcció de la formació -que agrupa socialistes sobiranistes que es van escindir del PSC- per discrepàncies amb el rumb estratègic seguit. Ho van anunciar en una carta dirigida al Consell de MES -sigles del Moviment d'Esquerres-, signada per Ernest Maragall, Pere Almeda, Jordi Angusto, Francesc Colomé, Zacarías Henar, Fina Masip, Pep Mòdol, Inma Ranera, Gemma Sendra i Max Vives. Tots ells dimiteixen dels seus càrrecs en els òrgans de direcció del partit, encara que no trenquen de moment el carnet perquè es donen marge fins a l'Assemblea General prevista per al juny.

"No volem ni podem seguir sent coresponsables d'una orientació política i una pràctica orgànica que no hem compartit ni en la seva definició ni en la seva execució", exposen en la missiva. Al seu parer, MES ha pres un rumb "erroni i contradictori". Els deu càrrecs de MES que han dimitit es declaren "partidaris de la independència de Catalunya com a millor projecció de la nostra realitat col·lectiva i com a via oberta per construir un motllo social i democràtic a l'altura de l'Europa federal avui presonera dels vells Estats i del seu, aquest sí, nacionalisme destructiu".

El consell polític de MES va lamentar ahir la retirada de Maragall i dels membres de la direcció, que atribueix a una "discrepància amb el projecte" de MES, que "es va accentuar amb la participació a Junts pel Sí". En un comunicat, MES va afegir que les diferències "s'han anat visualitzant en els últims mesos amb la manca de participació" dels membres sortints.