25 de juny de 2016
25.06.2016

De Alfonso i?Fernández Díaz també van parlar del compte de Trias a l'estranger

La Policia demana a «Público» les gravacions que està difonent aquests dies i el diari digital es nega a entregar-les

25.06.2016 | 00:00
Francesc Homs va assegurar que Catalunya «superarà» un nou «contuberni».

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, van parlar sobre el suposat compte a l'estranger de 12 milions d'euros del llavors alcalde de Barcelona, Xavier Trias, només 11 dies abans que es publiqués a El Mundo. Segons les converses gravades de Público, De Alfonso diu que li ha arribat una informació que «no té contrastada» sobre un compte de Trias a l'estranger de 12 milions d'euros i un altre de 20 milions d'un germà de l'exalcalde. El director de l'OAC insisteix que no té cap dada que ho acrediti i que li han dit en un «comentari de cafè». També implica Trias en un suposat cas de blanqueig de capitals en relació a la Marina del Port Vell. En aquest cas, De Alfonso diu que tampoc té cap prova però que li estranyaria que l'alcalde «no hagués tocat diners» i apunta una persona del PSC de l'Ajuntament.
En una conversa el 16 d'octubre del 2014, el ministre d'Interior pregunta a De Alfonso sobre Trias. «A mi m'ha arribat una informació, però no la tinc contrastada. T'ho dic, no t'ho volia dir. És una cosa que jo no tinc clara. M'han dit que Xavier Trias té un compte a l'estranger amb uns 12 milions d'euros. I el seu germà també, de 20 milions», explica De Alfonso. Fernández Díaz li pregunta si creu que Trias pot saber alguna cosa sobre aquesta informació i el director de l'OAC li respon que no en sap res. De Alfonso insisteix que no té cap prova i que es tracta d'un «comentari de cafè» que li ha arribat i posa com a exemple que en un altre moment li va arribar un comentari sobre «una filla secreta de Mas» que cobrava diners de la Generalitat, i que va resultar ser fals.
Per altra banda, De Alfonso explica al ministre que ha enviat al Servei Executiu de la Comissió de prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries d'Espanya (Sepblac) un informe sobre un suposat cas de blanqueig de capitals relacionat amb la Marina Port Vell. A més, De Alfonso diu que en una o dues setmanes havia d'arribar a a la Fiscalia un cas que afecta sobretot una persona del grup del PSC a l'Ajuntament i que «probablement, probablement, afectarà el mateix alcalde».
Trias, per part seva, va retreure a Fernández Díaz que actuï a «l'estil del vell franquisme, de quan els governadors civils feien el que els semblava». Va assegurar que no entén perquè el ministre no dimiteix, ja que ha actuat d'una manera «vergonyosa i lamentable».
Per altra banda, els responsables del diari Público es van negar a lliurar a la Policia les gravacions que està difonent. Dos agents de la Policia Nacional es van personar a la seu del diari digital per demanar aquestes gravacions, però en no tenir manament judicial, els directius del diari van optar per no lliurar-les. Ara, una vegada denegada la petició, el següent pas serà la judicialització del procés, és a dir la sol·licitud a un jutge d'un requeriment.

Homs es refia de Gordó
El cap de llista de CDC, Francesc Homs, va afirmar que es refia de les paraules del dirigent convergent Germà Gordó i va presentar la seva formació com a víctima del «contuberni» entre el ministre i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. «Alguns volen combatre tal com es combatia abans, amb mètodes franquistes, però igual que allò va ser superat això també serà superat i aconseguirem la llibertat de Catalunya», va assenyalar el candidat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook