El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir sentir «tristesa, indignació i sorpresa» per les revelacions en el judici del cas Pretòria, si bé ha destacat que «no hi ha cap element» que apunti a un finançament irregular del seu partit.

Dimecres, l'empresari Manuel Carrillo va confessar en el judici a la trama de corrupció Pretòria que va lliurar 6.480 euros al llavors alcalde de Santa Coloma de Gramenet, el socialista Bartolomé Muñoz, que li va demanar a canvi que s'adjudiqués a la seva empresa Limasa un contracte de neteja.

En declaracions a TV3, Iceta va subratllar que, «des del moment zero» en què va esclatar el cas Pretòria, els càrrecs socialistes implicats «van ser apartats del partit».

«No hi ha cap element de finançament irregular del partit, no em sento part d'aquest judici», va remarcar Iceta, que va dir sentir-se «totalment tranquil» pel que fa al PSC, perquè el que hi havia darrere del cas Pretòria eren segons sembla «negocis personals». D'altra banda, sobre l'etapa de Narcís Serra a Catalunya Caixa, Iceta va puntualitzar que potser «pot hi haver dubtes raonables sobre la seva capacitat de gestió».