29 de desembre de 2017
29.12.2017

Llum verda a la convocatòria de 455 noves places de Mossos d'Esquadra

L'Estat havia frenat la iniciativa de la Generalitat del passat abril

29.12.2017 | 21:03
Acte de graduació a l´acadèmia catalana de policia

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres modificar l'acord del Govern de la Generalitat pel qual s'aprova l'oferta parcial d'ocupació pública dels Mossos d'Esquadra per 2017, la qual cosa permet a la Generalitat convocar 455 noves places, ha informat la Delegació del Govern a Catalunya en un comunicat.

Aquesta convocatòria ja està en marxa i els aspirants ja han fet els exàmens per ser mosso d'Esquadra, i els que hagin aprovat començaran el setembre vinent en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

L'exconseller d'Interior de la Generalitat Jordi Jané va impulsar una primera convocatòria de 500 mossos a l'abril, que va haver de ser modificada després d'un requeriment del Govern central, que solament permetia convocar 50 places per la taxa de reposició d'agents que es jubilen.

Després d'aquest requeriment, el Consell Executiu va aprovar un nou acord per mantenir i "blindar" l'oferta, aprovant una modificació de l'acord del 18 d'abril que aprovava l'oferta d'ocupació de la Generalitat amb més de 7.700 places i deixant en 50 el nombre de Mossos -complint així el requeriment- al mateix temps que aprovava una nova oferta pública de 455 places.

Amb aquests acords, segons va explicar en el seu moment la Generalitat, es donava via lliure a la convocatòria prevista de 505 agents amb "seguretat i garanties als aspirants a entrar en el cos dels Mossos".

Així, ara el Consell de Ministres avala que finalment la Generalitat pugui convocar aquests 505 mossos, entre la taxa de reposició i les 455 places noves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema