23 de març de 2018
23.03.2018

Aquests són els delictes que el jutge atribueix a cadascun dels processats

Els 25 dirigents s'enfronten al judici a diferents delictes com malversació, rebel·lio i desobediència

23.03.2018 | 18:08
Aquests són els delictes que el jutge atribueix a cadascun dels processats

CARLES PUIGDEMONT (En rebel·lia)
ORIOL JUNQUERAS I VIES
JOAQUIM FORN

Rebel·lió i Malversació
Van participar en la reunió de coordinació policial del 28 de setembre, van ser advertits pels responsables de els Mossos de la greu risc d'incidents violents davant el referèndum. Coneixien la gravetat de la protesta del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia i
van decidir continuar amb el referèndum, van trucar a la població a la mobilització i van impulsar un operatiu policial autonòmic compromès amb que les mobilitzacions partidàries de la votació il·legal poguessin enfrontar-se amb èxit a la força policial de l'Estat.

JORDI SÀNCHEZ
JORDI CUIXART

Rebel·lió
Van utilitzar la seva responsabilitat en ANC i Òmnium per mobilitzar centenars de milers de seguidors i van impulsar una massa de força que fes front a l'obligació policial d'impedir el referèndum il·legal. responsabilitat en les concentracions del 20 de setembre.

MARTA ROVIRA

Rebel·lió
Participació essencial en la ideació de mecanismes de actuació, impuls parlamentari d'una legislació de suport i coordinació de sectors de l'administració, i responsabilitat davant el referèndum per aconseguir plena disponibilitat de centres de votació.

JORDI TURULL

Rebel·lió i Malversació
Va impulsar la mobilització des dels seus funcions de portaveu del Govern de la Generalitat. Va gestionar i dissenyar la inserció publicitària del referèndum. Va coordinar infraestructures informàtiques per a votació i reclutament de voluntaris.

RAÜL ROMEVA

Rebel·lió i Malversació
Va impulsar creació d'estructures de l'Estat i va afavorir el reconeixement de la República Catalana a l'estranger a través d'Diplocat. Va abordar projecte per possibilitar votació electrònica per internet de residents a l'estranger. Va assumir atenció a observadors internacionals.

CARMEN FORCADELL

Rebel·lió
Participació medul·lar des dels començaments del procés independentista com a presidenta de l'ANC. com presidenta del Parlament, va sotmetre a la decisió dels diputats l'aprovació de la legislació de suport que serveix de coartada legitimadora al procés, encara contrariant les reiterades prohibicions i requeriments del Tribunal Constitucional. La seva participació ha anat de la mà amb la violència manifestada en les últimes fases del procés. Va estar present en la manifestació del 20 de setembre i va arengar a la mobilització per al dia següent davant el T.S.J. de Catalunya. Va posar la institució parlamentària al servei del violent resultat obtingut amb el referèndum i de la proclamació de la república.

ANTONI COMÍN (En rebel·lia)
DOLORS BASSA

Rebel·lió i Malversació
Van assumir el control dels locals dependents dels seus respectives conselleries per al referèndum i assegurar la seva èxit. Van permetre que els seus departaments suportessin parcialment la despesa de paperetes, cens i citacions a els components de les meses electorals.

CLARA Ponsatí (En rebel·lia)

Rebel·lió i Malversació
Va assumir el control i ocupació de tots els centres escolars dependents de la seva conselleria per a garantir seva utilització en el referèndum.

JOSEP RULL

Rebel·lió i Malversació
Participa en múltiples reunions definitòries de la estratègia independentista. Després del referèndum il·legal impedir que un ferri destinat a acollir policies atraqués al Port de Palamós.

MEMBRES MESA PARLAMENT

LLUIS MARIA COROMINAS
LUIS Guinó
ANNA ISABEL SIMÓ
RAMONA BARRUFET
JOAN JOSEP NUET

Desobediència
Tenaç i perseverant desatenció del requeriment que en diverses ocasions els va fer el Tribunal Constitucional perquè impedissin o paralitzessin qualsevol iniciativa que suposés ignorar o eludir la nul·litat de les resolucions parlamentàries.

MEMBRES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

MERITXELL BORRÀS
LLUIS PUIG (En rebel·lia)
CARLES MUNDÓ
SANTIAGO VILA
MERITXELL SERRET (En rebel·lia)

Desobediència i Malversació
Desatenció dels requeriments del Tribunal Constitucional en aprovar el decret 139/2017 de convocatòria del referèndum. Autoritzaven als diferents departaments accions i contractacions necessàries per el referèndum. Disposició de fons públics per a un destí diferent del previst.

RESPONSABLES CUP

MIREIA BOYA
ANNA GABRIEL (En rebel·lia)

Desobediència Desatenció a les decisions del Tribunal Constitucional
(Responsabilitat en registrar al Parlament la proposició de llei de Transitorietat Nacional i fundacional de la República i la presentació de la proposició de Llei del Referèndum d' Autodeterminació).

* No han resultat processats:

 - ARTUR MAS
 - MARTA PASCAL
 - NEUS LLOVERAS I MASSANA

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook