Les catorze comissions legislatives del Parlament van quedar constituïdes ahir al matí formalment, i també tres de seguiment específic de matèries concretes, i seran presidides per diputats dels diversos grups repartits en funció del seu nombre d'escons.

Les comissions creades ahir se sumen a les no legislatives creades anteriorment, i en total són 24 les que ja existeixen al Parlament: 14 legislatives, 3 creades pel Reglament, 3 creades per llei, 3 de seguiment i 1 d'investigació.

Del total de comissions de la dotzena legislatura, Cs i JxCat presideixen 6 cada grup, ERC 4, PSC-Units 3, CatECP 2, i el Grup Mixt 1. Tal com especifica el Reglament del Parlament, el president de la cambra, Roger Torrent, presideix les comissions de Matèries Secretes i Reservades i la de Reglament.

Les sessions constitutives de les comissions celebrades ahir al matí van ser inicialment presidides per Torrent fins al moment de votar cada una d'elles al seu president, vicepresidents i secretaris. En aquesta legislatura, les comissions legislatives són les de: Assumptes Institucionals; Economia i Hisenda; Acció Exterior; Relacions Institucionals i Transparència; Interior; Ensenyament; Territori, Medi Ambient i Sostenibilitat; Salut; Cultura; Justícia; Empresa i Coneixement; Treball, Afers Socials i Famílies; Polítiques Digitals i Administració Pública; i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.